Friday, December 19, 2014

Sambutan Meriah Sempena Cuti Hujung Tahun 2014 di Pulau Langkawi

Assalamualaikum buat semua rakyat Malaysia yang mengenali Eylizar dan memilih perkhidmatan Eylizar bagi tahun 2014 di Pulau Langkawi. Terima Kasih buat anda semua yang tak putus-putus menyokong kami dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik. Boleh dikatakan cuti sekolah hujung tahun ini pihak kami mendapat sambutan yang amat tinggi sekali bagi Homestay, Apartment kolam renang, Kereta sewa, Pakej island hopping, Pakej Mangrove Tour, pakej rombongan beserta bas persiaran, tiket feri dan juga bajet motel di pekan kuah. 

Bulan Disember ini menandakan kami sudah genap beroperasi selama 2 tahun di Langkawi dan segala perit dan getir memulakan perniagaan ini masih di rasai. Bagi anda yang baru mengenali Eylizar janganlah berasa takut tertipu kerana pihak kami menjalankan perniaagaan yang sah daripada segi undang-undang Penubuhan Syarikat di Malaysia. Setakat sekarang pihak kami hanya memberikan penginapan jenis Murah dan Bajet untuk percutian keluarga anda semua di Pulau Langkawi.

Anda bolehlah melawati Laman Web Rasmi kami iaitu Eylizar Homestay -Pakej Travel Murah Di Langkawi untuk melihat lebih lanjut tentang pakej dan gambar jenis penginapan yang kami tawarkan kepada anda semua.

Hubungilah kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang segala jenis pakej yang kami tawarkan di Langkawi pastinya selamat dan terjamin.

017-4256796 / 0194456796 
Whatsapp: +60195640251 Pn.Liza.

Wednesday, October 15, 2014

Latest 3 Units Century Suria Serviced Apartment Kuah Langkawi

Book our Latest 3 Units Century Suria Serviced Apartment Kuah Langkawi pastinya berbaloi dengan budget anda semua. Lokasinya juga berada di Pekan Kuah dan memudahkan anda membeli belah dan juga mencari kedai makan terdekat. 1 buah apartment terletak di tingkat satu manakala 2 unit lagi berada di tingkat enam dan ianya bersebelahan satu sama lain. So kalau ada family yang 15-20 orang bolehlah ambil yang bersebelahan. Serviced Apartment Century Suria ini juga di lengkapi dengan Lif so memang tak susahlah kalau membawa ahli keluarga yang berumur sikit. Lokasinya juga berdekatan dengan laut, boleh jalan kaki jer...


Lokasi yang berdekatan dengan Serviced Apartment ini: 
- Pasaraya Bebas Cukai Teow Soon Huat
- Cineplex
- KFC
-Marry Brown
- Hotel GrandContinental Langkawi
- Pejabat Tabung Haji 
- 2km Komplek membeli belah HJ.Ismail Group (HIG)
-3 km Pekan Rabu Langkawi

Ianya juga di lengkapi dengan 4 unit aircond, bilik tidur termasuk dengan ruang tamu. Anda juga boleh memasak di dalam apartment ini. Semua 3 units apartment ini lebih kurang sama dengan gambar yang saya tunjukkan diatas.

Jika anda ingin membuat pertanyaan bolehlah menghubungi kami di:

0174256796 / 0194456796

whatsapp sahaja: +60195640251 Pn.Liza.



Tuesday, September 30, 2014

Homestay Langkawi 3 Bilik Berdekatan Idaman Suri Pekan Kuah

Ini adalah Homestay Langkawi 3 Bilik Eylizar Berdekatan Idaman Suri Pekan Kuah. Ianya hanya 50 meter jarak ke Komplek membeli belah yang terkenal itu. Homestay ini juga memang berada di lokasi pekan jadi ianya juga berdekatan dengan Stadium Langkawi dan komplek Hj.Ismail Group atau HIG juga hanya lebih kurang 1 kilometer sahaja.


Homestay yang di beri nama Teratak 7 ini dilengkapi 3 bilik tidur dan satu bilik air. Di lengkapi juga 2 unit aircond untuk 2 buah biliknya manakala bilik ketiga hanya di lengkapi kipas siling. Homestay ini juga di lengkapi dapur untuk memasak dan segala kelegkapan lain.

Untuk lebih detail boleh klik link di bawah:




Friday, September 26, 2014

Cabaran IronMan Langkawi Malaysia Challenge 2014

Esok 27/9/2014 adalah cabaran Event IronMan Langkawi Malaysia Challenge 2014 bermula seawal pagi dengan berenang berhampiran Jeti feri Langkawi. Event ini mengetengahkan bakat-bakat baru peserta Malaysia dan juga peserta daripada berbagai negara. 


Saksikan Youtube di bawah: 



Untuk lebih detail bolehlah klik di bawah:



Saturday, September 20, 2014

Puncak Tertinggi Gunung Raya di Langkawi Malaysia


Inilah puncak tertinggi iaitu Gunung Raya di Langkawi Malaysia dengan ketinggian 881 meter. Ia terletak di tengah pulau Langkawi. Gunung ini dilindungi dengan hutan hujan tebal yang penuh dengan flora & fauna yang menakjubkan. Rizab hutan merebak di kawasan seluas lebih 5000 hektar. Anda boleh menaiki ke puncak dengan memandu terus kenderaan anda keatas puncaknya.

Perjalanan anda perlu mengambil jalan sempit berliku-liku Jalan Gunung Raya yang bermula dari persimpangan Jalan Ulu Melaka . Jalan ke puncak akan melalui hutan yang tebal, bagaimanapun pemanduannya mudah kerana kecerunan tidak terlalu curam. Tetapi berhati-hati dengan kenderaan yang datang, terutamanya semasa giliran kereta. Ia mengambil masa kira-kira 25 hingga 30 minit untuk sampai ke puncak dengan kereta dari kaki bukit.  

  Di waktu siang anda boleh melihat banyak haiwan dan kehidupan burung seperti lotong, monyet beruk, helang seperti helang gunung & helang laut, burung enggang yang besar, burung enggang besar adalah burung terbesar di Langkawi dan boleh mengukur sehingga 1.3 meter dari paruh ke hujung ekor. Jadi kepada semua tetamu Eylizar dan juga pelancong lain bolehlah mendaki puncak Gurung Raya ini bila berkelapangan sambil menikmati keindahan sekitar Pulau Langkawi Malaysia di atas menara dengan pandangan 360 darjah.

Thursday, September 18, 2014

Usahawan Online Berjaya di Pulau Langkawi Malaysia

Hanya bermodalkan RM100 kini Eylizar sudah terpilih diantara Usahawan Online yang Berjaya di Pulau Langkawi Malaysia. Perniagaan kami yang semakin mendapat sambutan daripada seluruh rakyat Malaysia serta luar negara membuatkan pihak kami berusaha untuk memberikan lebih banyak lagi pakej-pakej untuk di tawarkan dimasa hadapan.

Terima kasih tak terhingga buat syarikat Google Malaysia yang mempercayai Eylizar dengan memberikan ranking yang tinggi serta visitor yang banyak untuk kesemua blog kami. Boleh dikatakan jika anda membuat carian berkenaan langkawi atau penginapan di langkawi blog kami akan berada di ranking first page. Kami sangat bersyukur memandangkan kami memang berharapkan 100% online untuk bisnes kami. Engine carian Google adalah salah satu engine carian yang paling popular di Malaysia dan serata dunia kerana membekalkan maklumat carian yang terbaik untuk semua pengguna. Denagn itu pihak SKMM dan MCMC telah memilih eylizar sebagai salah satu usahawan online yang berjaya di Pulau Langkawi. Diantara blog kami yang lain adalah seperti:

http://langkawihomestays.com/

http://lgkrentalcar.wordpress.com/

Dan antara laman sosial kami yang boleh anda semua ikuti adalah seperti:

https://www.facebook.com/EylizarHomestay

https://twitter.com/Eylizar

http://www.pinterest.com/eylizar/


Berita tentang kami telah pun keluar di semua akhbar tempatan seperti My Metro , Berita Harian, Utusan Malaysia, Kosmo pada 14 September 2014 yang lalu.

Ini membuatkan kami lebih diyakini dikalangan pengguna yang memerlukan pakej penginapan mengikut bajet yang sesuai. Program inap desa yang kami tawarkan memanglah berbaloi disertakan dengan pakej kereta sewa pandu sendiri,pakej rombongan dan berbagai pakej lain untuk di pilih. 

Siapa kata perniagaan Online tak boleh berjaya? Ianya perlukan kesabaran dan sikap jujur dalam menguruskan sesuatu perniagaan yang anda ceburi. Pengalaman saya selama lebih 20 tahun didalam bidang perhotelan membuatkan ianya senang dan mudah untuk saya berurusan dengan semua customer saya. Di samping itu juga isteri saya juga banyak membantu daripada segi reservation atau  menerima tempahan daripada semua customer kami. 

Nasihat saya jika anda ingin membuka sesuatu perniagaan online pastikan anda mempunyai minat terhadap perniagaan yang akan anda lakukan.





Pakej Murah Penginapan 40-44 paxs di Langkawi

Dapatkan Pakej Murah Penginapan 40-44 paxs di Langkawi bersama Eylizar pastinya berbaloi dengan percutian anda disini. Pihak kami menyediakan pakej-pakej termasuk penginapan untuk rombongan seperti Homestay, Apartment lengkap kolam renang , budget motel, kereta sewa, bas persiaran, tiket feri, hotel dan bermacam lagi pakej yang di tawarkan. Kami menyediakan pakej penginapan untuk rombongan pelajar, IPTA, swasta dan juga kakitangan kerajaan.

Antara pakej kami adalah seperti:




untuk lebih detail boleh klik link di bawah:


Hubungi kami untuk keterangan details:

0174256796 /0194456796 
whatsapp: +60195640251 

Puan Liza.



Sunday, September 7, 2014

Mana Nak Cari Kedai Makan Sedap Dan Murah Di Pekan Kuah Langkawi?

Mana Nak Cari Kedai Makan Sedap Dan Murah Di Pekan Kuah Langkawi? itulah pertanyaan yang selalu bermain di fikiran setiap pelancong yang baru menjejakkan kaki ke Pulau Langkawi ni. Jadi disini saya nak share sikit apa yang boleh di katakan salah satu kedai makan yang sedap dan murah yang selalu kami kunjungi untuk sarapan dan juga makan tengahari.

Nama kedai makan ini ialah Kedai Pak long (Tuannya kami panggil Pak Long) dan lokasinya juga di hadapan bangunan Plaza MARA di langkawi. Kalau anda datang daripada Jeti Feri Kuah, jumpa jer traffic light yang pertama yang ada saat tu belok kanan. Kedai dia berdekatan tarffic light tu. Di kedai makan ini disediakan makanan untuk sarapan pagi siap dengan roti canai,nasi lemak. Manakala untuk tengahari pula disediakan banyak lauk pauk. Kalau orang langkawi kedai ni dah famous dah banyak kakitangan kerajaan dan orang awam serbu tempat ni.





Gambar yang mula-mula tu la Pak Long dan gambaran kedainya. Kalau nak nombor telepon boleh tengok banner gambar tu ada nombor beliau. Manalah tahu nak booking table ke atau nak pesan makanan.

So saya harap sedikit sebanyak dapat membantu pihak anda semasa percutian di pulau langkawi bagi mencari kedai makan sedap dan murah di Pulau Langkawi.




Wednesday, September 3, 2014

Pakej Murah Rombongan Ke Langkawi Budget Motel Pekan Rabu

Dapatkan Pakej Murah Rombongan Ke Langkawi Budget Motel Pekan Rabu, Pekan Kuah bagi pelajar sekolah rendah, sekolah menengah, pelajar universiti, syarikat swasta serta syarikat Travel agent di seluruh negara. Kemudahan yang kami sediakan termasuklah tempahan tiket feri ke langkawi daripada Kuala Perlis atau Kuala Kedah. Bas Persiaran murah bersama pemandu pelancong atau tour guide dan pilhan penginapan berbagai jenis bersama kami di langkawi mengikut bajet anda semua.

Untuk makluman pihak anda ini adalah budget Motel (A) Terbaru bagi pakej yang kami tawarkan iaitu di Pekan Rabu Langkawi dan harganya sedikit berbeza daripada budget motel yang sebelum ini.


Pakej Rombongan Budget Motel (A) untuk 44 Orang Pekan Rabu Kuah Langkawi (3H2M) termasuk:

* Tiket Feri Kuala Perlis/Langkawi pergi Balik
* Bas Persiaran + Tour Guide
*penginapan Budget Motel di Pekan Rabu Kuah langkawi
* Mangrove Tour Geopark (1hr)

Harga Pakej : RM 6160 (Hanya RM 140 seorang)

Note: Pakej ini tidak termasuk tiket lawatan dan makan di langkawi.


Sila hubungi kami terus untuk berbincang dengan lebih lanjut pakej yang anda perlukan untuk percutian rombongan anda di Pulau Langkawi.

0174256796 / 0194456796 
whatsapp: +60195640251

Puan Liza



Saturday, August 23, 2014

Sedang Mencari Homestay Langkawi 5 Bilik?

Sedang mencari Homestay Langkawi 5 Bilik? Kami ada menyediakan homestay 5 bilik berdekatan Langkawi Airport. Semua bilik di lengkapi air con dan bilik air sendiri. Memang selesa dan berbaloi dengan jarak ke Pantai Cenang hanya 10 minit dan Pekan Padang Matsirat hanya 3 minit. Homestay berdekatan Highway daripada Pekan Kuah.


Homestay Langkawi 5 Bilik berdekatan Airport Padang Matsirat

Tengok Details Sini >>> Homestay Langkawi 5 Bilik 

Sila call/sms untuk pertanyaan lanjut:

0174256796 / 0194456796 Pn.Liza
Whatsapp: +60195640251 





Thursday, August 21, 2014

Pulau Langkawi Pakej 2014

Dapatkan Pulau Langkawi Pakej 2014 paling murah serta lokasi yang menarik sekali dengan kenderaan kemudahan yang lengkap dan selesa.


- Homestay 3 Bilik tidur dan 2 Bilik air di Taman Nilam
- Van Sewa Pandu Sendiri Kia Preggio 10-12 seater
- Pakej Island Hopping ke 3 buah Pulau (Pulau Dayang Bunting,Pulau Beras Basah,Pulau Singa Besar) aktiviti memberi makan ikan dan memberi makan burung helang juga termasuk) lihat >> (pakej Details)

Keseluruhan harga hanya : RM 1370 

Dapatkan segera sebelum terlambat dengan menhubungi pihak kami:

017-4256796 / 0194456796 Pn.Liza
Whatsapp: +60195640251

Thursday, August 14, 2014

Serviced Apartments Kuah Town

Serviced Apartments Kuah Town di lengkapi swimming pool yang besar dan sesuai untuk percutian keluarga di Langkawi. Ianya menawarkan 3 bilik tidur dan 2 bilik air dan disertakan juga dengan pakej kereta sewa pandu sendiri dan juga untuk pakej rombongan kelangkawi yang dianggap murah dan berbaloi dengan percutian anda disini.

Hanya 5 minit memandu daripada Jeti Feri Kuah ianya juga berhadapan dengan Langkawi Chogm Villa Apartments. Lokasinya juga amat menarik dan sering mendapat tempahan kerana serviced Apartments ini berada hanya 200 meter ke pusat bandar.


For details of the Photos and the Falities of the Serviced Apartments in Kuah Town please click link Below:



Wednesday, August 13, 2014

Kereta Sewa Langkawi Murah

Booking kereta sewa Langkawi Murah bersama Eylizar tawaran Myvi,Perodua Viva,Proton Wira,Van Nissan Urvan,Van Kia Preggio,Honda City,Gen 2,Innova,Avanza,Sentra,Saga BLM,Toyota Alphard,Nissan Serena,Misubishi ASX,Misubishi Grandis,Waja,vios,Naza Forte,Almeera,Lancer,Perdana dan bermacam-macam lagi.

Untuk lebih details tentang senarai harga sila klik link di bawah:



Tuesday, August 12, 2014

Pakej Homestay Langkawi 3 Bilik

Dapatkan Pakej Homestay Langkawi 3 Bilik tidur Eylizar di Taman Nilam beserta Kereta Sewa pandu sendiri yang sesuai. Ianya juga di lengkapi Aircon untuk 2 bilik, mesin basuh,dapur masak,astro,extra totto,kettle,rice cooker,dan bermacam lagi. Homestay Eylizar di Taman Nilam berdekatan dengan pekan Kuah dengan hanya jarak 5Km ke tempat membeli belah Idaman Suri. Selain itu juga ianya berdekatan juga dengan Taman Burung atau Wildlife Park yang hanya kira 500 meter daripada Taman Nilam.

Manakala tempat menraik lain pula yang berdekatan ialah Galeri Perdana di Kampung Kilim dengan jarak kira-kira 3-4 Km sahaja,Galeri Perdana adalah salah satu Muzium yang menempatkan barangan cenderamata yang di terima oleh Mantan Perdana Menteri kita iaitu Dr.Mahathir Mohamad. Bersebelahan dengan Galeri Perdana anda boleh pergi ke Jeti Pengkalan Kilim dimana jika anda ingin mengikuti Pakej Mangrove Tour Geopark melawat sekitar hutan paya bakau serta melawat gua batu kapur di antaranya adalah Gua Kelawar di mana banyak kelawar di dalamnya, Gua Buaya serta aktiviti memberi makan burung helang. Didalam pakej ini juga anda boleh dapati banyak restoran sangkar terapung di tengah sungai paya bakau dan mereka juga ada membela iakan-ikan laut di dalam sangkar untuk anda semua jadikan juadah makan tengahari anda.

Anda bolehlah klik link di bawah untuk melihat jenis homestay Eylizar di Taman Nilam dan ianya semua berdekatan satu sama lain:






Sila call/sms untuk pertanyaan dan tempahan:

0174256796 / 0194456796 Pn.Liza
Whatsapp: +60195640251





Sunday, August 10, 2014

Pakej Rombongan Sekolah Ke Langkawi 2014

Dapatkan Pakej Rombongan Sekolah Ke Langkawi 2014 bersama Eylizar tawaran penginapan bajet seperti Homestay,Apartment,Bajet Motel di tengah Pekan Kuah. Pihak kami menyediakan pakej rombongan sekolah ke langkawi meliputi Tiket feri Kuala Perlis pergi balik, Bas persiaran dan juga penginapan di langkawi. Setakat ini banyak sekali permintaan bagi pakej rombongan pelajar sekolah ke langkawi pada tahun ini 2014.

Jadi jika anda semua inginkan pakej yang murah dan bajet bolehlah membuat tempahan bersama pihak kami di langkawi.

Boleh klik link di bawah untuk melihat :


Sila call/sms untuk maklumat lanjut:

0174256796 / 0194456796 Pn.Liza
whatsapp: 0195640251

Friday, August 8, 2014

Marine Park Langkawi Snorkeling Package

Marine Park langkawi atau Package Pulau Payar amat sesuai sekali untuk pakej snorkeling
kerana ianya Taman Laut yang di pelihara dan di jaga dengan sebaiknya. Banyak terumbu karang yang cantik dan ikan terdapat disana. Jika anda mengikuti package ini pastinya menarik dan suatu pengalaman yang tak dapat di lupakan.



Lokasinya pula terletak di Pantai Barat Semenanjung Malaysia, terdiri daripada pulau lain di sekitarnya seperti Pulau Kaca,Pulau Lembu dan Pulau Segantang. Ianya terletak kira-kira 15 batu nautika Barat Kuala Kedah, 19 batu nautika Selatan Pulau Langkawidan 32 batu nautika Utara Pulau Pinang.

The Daily Trip 

09.30am                          - Assemble at Jetty Kuah for departure to Pulau Payar/Marine Park
10.45am  - 11.00am        - Arrive at Pulau Payar. Go Snorkelling and enjoy the incredible marine life in                                               shallow water and swim with the sharks 
12.30pm - 01.30 pm        - Pack Lunch at Pulau Payar.
03.30pm                          - Depart from Pulau Payar
04.30pm  - 05.00pm        - Arrive at Jetty Kuah.

Go snorkeling and enjoy the incredible marine life in shallow water and swim with fishes and small sharks feeding.

Package include :

* Pack Lunch
* Return Pulau Payar Cruise              * Life Guards 
* Use of Sun Decks                          * Free Usage of Snorkeling equipment
* Nature Guides                               * Changing Room
* Personal Accident Insurance  

Please see the Price Below:

Adult                     : RM 150.00           
Child (3 - 11 yrs): RM 120.00    

# Booking must be made one day earlier before join this package.

Call/sms: Puan Liza (+60174256796 /+60194456796 )
WhatsApp : (+60195640251)

    

Booking Penginapan Awal Langkawi Sempena Bulan Kemerdekaan

Booking Penginapan Awal di Langkawi Sempena Bulan Kemerdekaan yang bakal tiba 31 Ogos 2014 nanti. Buat masa sekarang pihak Eylizar telah pun menerima banyak tempahan hari Merdeka ini. Walaubagaimanapun pihak kami mempunyai banyak lagi penginapan sedia untuk di tempah oleh anda semua.

Pihak kami juga banyak menerima Pakej rombongan Sekolah Ke Langkawi pada Hari Merdeka nanti. Tawaran seperti homestay,apartment kolam renang,chalet kolam renang,kereta sewa pandu sendiri dan berbagai-bagai jenis pakej lagi. Kami juga menyediakan pakej Bas Persiaran untuk disewa di langkawi bagi memudahkan anda jika mengikuti paej rombongan.

Jadi sekiranya anda ingin membuat tempahan bolehlah menghubungi kami segera:

Call/sms : 0174256796 / 0194456796 atau (WhatsApp kami : +6019-5640251) 



Thursday, August 7, 2014

Langkawi Homestay Package Murah (Cuti Sekolah)

Dapatkan Langkawi Homestay Package Murah (Cuti Sekolah) bersama Eylizar dengan kadar harga yang berbaloi dan mampu untuk percutian keluarga anda semua di Langkawi. Kami menawarkan berbagai jenis package yang sesuai untuk anda pilih di antaranya seperti Homestay 3 bilik tidur dan 2 bilik air, 4 bilik tidur dan 2 bilik air, 3 bilik tidur dan 3 bilik air, 5 bilik tidur serta 5 bilik air yang menjanjikan keselesaan serta murah di Pulau Langkawi.


Untu melihat pakej yang kami tawarkan bolehlah klik link : PACKAGE EYLIZAR


Kami menyediakan berbagai jenis package untuk anda semua pilih diantaranya ialah seperti Homestay,Apartment with swimming pool,chalet with swimming pool,Homestay ala Banglo,Guest House,Bilik bajet Motel,Package rombongan sekolah ke langkawi,pakej island hopping melawat pulau-pulau,package mangrove tour melawat gua kelawar,gua buaya,sangkar ikan dan juga makan di atas sangkar ikan,kereta sewa pandu sendiri pelbagai jenis di Jeti Feri dan juga di Langkawi Airport,Package Bas persiaran yang termurah di langkawi,serta mengaturkan Tiket Feri untuk package rombongan. Boleh di katakan kami menyediakan berbagai package untuk anda semua dapatan di sini.

Lokasi kesemua penginapan kami juga adalah strategik diantaranya di tengah Pekan Kuah,Pantai cenang,Taman Nilam,Langkawi Airport Padang Matsirat,Ulu Melaka,Taman Sentosa,Taman Cenderawasih,Pekan Rabu.

Lokasi yang kami sebutkan tadi adalah diantara lokasi Langkawi homestay yang menjadi tarikan pelanggan kami bercuti di Langkawi.

Sila hubungi kami untuk keterangan lanjut:

0174256796 / 0194456796 Pn.Liza

Wednesday, August 6, 2014

Pakej Murah ATV Langkawi or Quad Bike Adventures

Dapatkan Pakej Murah ATV Langkawi or Quad Bike Adventures bersama Eylizar. Trek sejauh 6 KM melalui Air Terjun Lubuk Sembilang (Waterfall),Ladang itik,fish feeding,Buffalo Park dan juga kawasan Sawah Padi. Pakej ATV ini amat menarik sekali disamping laluannya yang menarik serta sesuai untuk pengalaman berharga buat anda dan keluarga.


Pakej ini kami sediakan khas untuk anda yang bercuti di langkawi dan berikut saya sediakan harga bagi setiap pakej yang di tawarkan:

HARGA BAGI FOREIGNER/INTERNATIONAL

PAKEJ A- 1 HOUR/JAM  = RM 250  (6 KM RIDE) - cover all area includes Lubuk Sembilang Waterfall,duck & fish feeding,Buffalo Park,Paddy Field and experience Guide.

PAKEJ B- 45 MINUTES = RM 180  (2 KM RIDE) - cover all area includes Lubuk Sembilang Waterfall and experience guide.

PAKEJ C- 30 MINUTES = RM 150  (2 KM RIDE) - cover all area includes Lubuk Sembilang Waterfall and experience guide.


HARGA BAGI LOCAL PELANCONG WITH MYKID

PAKEJ A- 1 HOUR/JAM  = RM 150  (6 KM RIDE) - cover all area includes Lubuk Sembilang Waterfall,duck & fish feeding,Buffalo Park,Paddy Field and experience Guide.

PAKEJ B- 45 MINUTES = RM 100  (2 KM RIDE) - cover all area includes Lubuk Sembilang Waterfall and experience guide.

PAKEJ C- 30 MINUTES = RM 80  (2 KM RIDE) - cover all area includes Lubuk Sembilang Waterfall and experience guide.

Map Lokasi Trek ATV Langkawi.



Semua ATV atau Quad Bike yang disediakan adalah (150 CC ) dengan maximum trek yang di sediakan adalah sejauh 6 KM. Anda juga boleh mandi di Air Terjun Lubuk Sembilang jika mengambil salah satu pakej yang di tawarkan diatas.

Sila call/sms untuk pertanyaan dan tempahan:

019-5640251 - Nazri





Tuesday, July 29, 2014

Jom Bercuti dan Berhari Raya di Homestay Langkawi


Jom Bercuti dan Berhari Raya di Homestay Langkawi. Eylizar Homestay mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin buat semua Muslimin dan Muslimat di seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak,Singapura dan juga di Brunei. Pihak kami memohon maaf kiranya ada kesilapan serta mengguris perasaan pihak anda semua secara tidak sengaja. Untuk tetamu Eylizar yang berhari Raya di Langkawi tahun ini di harap bergembira hendaknya di samping keluarga. Bersempena Bulan Syawal yang mulia ini pihak Eylizar memberikan harga yang terbaik jika anda menetap disini dan menjadi sebahagian daripada keluarga Eylizar.

Dapatkanlah Homestay,Apartment kolam renang,shalet kolam renang,bilik bajet untuk pakej rombongan ke Langkawi serta kemudahan kereta sewa yang kami sediakan khas untuk anda.

Sila call/sms saya terus untuk sebarang pertanyaan dan tempahan:

017 4256796 / 0194456796 Pn.Liza

Wednesday, July 9, 2014

Homestay Dan Chalet Murah di Langkawi


Dapatkan Homestay dan Chalet Murah di Langkawi bersama Eylizar. Kami menyediakan 10 units Chalet dan 1 unit Homestay 3 bilik tidur yang selesa,murah dan sesuai untuk percutian keluarga. Homestay dan chalet di langkawi ini juga di lengkapi dengan kolam renang atau swimming pool yang memudahkan keluarga anda bersantai.

More Detail Klik Our Facebook Fan Page : HERE

* PAKEJ GROUP ROMBONGAN SEKOLAH KE LANGKAWI JUGA BOLEH DISEDIAKAN TETAPI PERLU MEMBUAT TEMPAHAN AWAL.

Harga untuk HARI BIASA dan CUTI SEKOLAH BIASA seperti di bawah:


HARGA EXTRA PEAK: CUTI SEKOLAH HUJUNG TAHUN DAN LIMA SHOW DI LANGKAWI:

CHALET: RM 150 SEMALAM
HOMESTAY : RM380 SEMALAM

Call/Sms kami untuk maklumat lanjut:

0174256796/0194456796 Pn.Liza

Monday, June 16, 2014

Pakej Rombongan Budget Motel dan Hotel Kuah Langkawi


Pakej Rombongan Budget Motel dan Hotel Kuah Langkawi bersama Eylizar Holidays. Motel berdekatan Kompleks membeli belah Idaman Suri Langkawi. Motel terbaru Eylizar untuk disediakan kepada customer kami yang membuat tempahan bagi pakej rombongan. Ianya mempunyai 3 jenis bilik iaitu standard room untuk 2 orang, triple room untuk 3 orang dan family room untuk 4 orang.

Bilik yang bersih dan amat selesa sekali sesuai untuk pelajar,swasta dan kakitangan kerajaan dan pakej ini sesuai untuk 40-44 orang atau lebih. 

Kemudahan yang terdapat disekitar kawasannya adalah seperti:

  • Free Wifi
  • Bilik Surau disediakan
  • Kedai Makan di bawah
  • 7 eleven 30 meter
  • Idaman Suri shoppng kompleks 35 meter
  • kedai runcit 10 meter
  • Pos Laju 5 meter
  • Saloon di bawah motel
  • Shopping kompleks Hj.Ismail Group hanya 400 meter.
Hubungi kami segera untuk berbincang harga bagi pakej rombongan dan juga bagi family atau keluarga yang memrlukan bilik budget motel di pekan kuah dekat dengan idaman suri langkawi, mudah untuk shopping dan kemuudahan sekitarnya.

0174256796 / 0194456796 Pn.Liza


Sunday, June 15, 2014

Promosi Homestay Langkawi Sempena Ramadhan 2014


Dapatkan Promosi Homestay Langkawi Sempena Ramadhan 2014 bersama Eylizar, FREE!!! SATU MALAM PENGINAPAN. Pihak Eylizar menawarkan 6 units Homestay di Taman Nilam khas buat anda semua bercuti di Langkawi bagi Ramadhan sahaja bermula 29/6/2014 sehingga 27/7/2014

Rebut segera sebelum terlambat, terhad hanya 6 units sahaja untuk tempahan. Mengapa perlu bayar lebih sedangkan pihak kami memberikan PERCUMA UNTUK SEMALAM bagi penginapan homestay 3 bilik tidur dan 2 bilik air yang selesa untuk keluarga anda.


Sila call/sms segera untuk tempahan awal dan pertanyaan lanjut:

0174256796 / 0194456796 Pn.Liza

Wednesday, June 4, 2014

Guesthouse Langkawi Murah di Pekan Kuah

Booking segera Guesthouse Langkawi Murah Eylizar di Pekan Kuah, Malaysia. Terletak di No.11 Tingkat Bawah,Pekan Bendang Baru,07000 Jalan Penarak,Kuah Langkawi. Guesthouse ini mempunyai 3 bilik tidur yang amat selesa dan sesuai untuk keluarga yang besar. Guesthouse bangunan kedai tingkat bawah ini adalah seperti homestay cuma ianya lebih sesuai di beri nama guesthouse kerana lokasinya yang berada di tengah-tengah pekan.

Guesthouse ini berdekatan dengan shopping kompleks seperti Hj.Ismail Group,Langkawi Saga,Kedai runcit di kiri kanannya,pasar basah iakan dan sayuran di hadapannya,pasar malam kuah (Rabu/Sabtu),Pekan Rabu serta Up Town. Anda hanya boleh berjalan kaki di sekitarnya sahaja ..jadi tak boring malam-malam boleh jalan-jalan di Pekan Kuah sahaja. Restoran Jai Cafe juga berhadapan guesthouse senang nak pergi makan dengan family serta kedai-kedai makan yang lain juga.

Untuk detail boleh lihat di website utama kami :

Sila call/sms kami untuk pertanyaan lanjut dan tempahan awal:

0174256796 / 0194456796 Pn.liza

Monday, May 12, 2014

Homestay Langkawi 5 Bilik Airport Padang Matsirat

Dapatkan Homestay Langkawi 5 bilik tidur dan 5 bilik air di Airport Langkawi Padang Matsirat pastinya amat murah dan selesa untuk percutian keluarga anda ke Pulau Lagenda Langkawi ini. Homestay ini beralamat di No 41, Bukit Nau, Jalan Lapangan Terbang, Padang Mat Sirat,Bulatan Airport, 07100 Langkawi, Kedah.


Mempunyai aircond di semua bilik tidurnya dan bilik yang luas dan selesa. Klik link di bawah untuk melihat lebih detail :

Sila call/sms kami untuk tempahan dan pertanyaan:

0174256796 / 0194456796 Pn.liza

Sunday, May 11, 2014

Pakej Percutian Murah Ke Langkawi 3 hari 2 malam


Dapatkan pakej Percutian Murah Ke Langkawi 3 hari 2 malam bersama Eylizar Homestay dengan tawaran seperti homestay,apartment with swimming pool, bilik bajet di pantai cenang,bilik bajet motel di pekan kuah,dormitory pelajar,bas persiaran dan guide,serta bermacam lagi seperti island hopping, kilim mangrove tour,pakej rombongan pelajar dan swasta serta keluarga di samping itu juga kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri dan berbagai lagi pakej yang menarik.

Klik di sini untuk melihat pakej kami :>>> Pakej Eylizar

Klil disini untuk melihat>>  pakej cuti sekolah Eylizar 2014 3 hari 2 malam

Semua pakej tertakluk kepada syarat-syarat yang di tetapkan admin. Hanya yang membuat tempahan awal dapat menikmati pakej yang kami tawarkan.

Sila call/sms untuk mengetahuinya lebih lanjut:

0174256796 / 0194456796 Pn.liza

Thursday, May 8, 2014

Homestay Dormitory Dorm Murah Di Langkawi

Eylizar Homestay Langkawi menyediakan Dormitory,Dorm yang murah di Langkawi untuk pelajar serta sesiapa sahaja yang mementingkan bajet yang murah untuk bercuti di Pulau Langkawi,Malaysia. Kami mempunyai 2 bilik dormitory,Dorm di tengah pekan kuah dan ianya memudahkan anda dalam semua urusan seperti shopping dan mencari kedai makan berhampiran dengan hanya berjalan kaki ke pasar malam kuah,sekitar pekan kuah dan tempat-tempat shopping yang berdekatan.

  • Bilik A -mempunyai 14 katil double decker di lengkapi aircond,tv dan juga bilik air.
  • Bilik B -mempunyai 8 katil double decker di lengkapi aircond,tv dan juga bilik air.

Di sudut belakang dorm, dormitory tersebut kami juga menyediakan peti ais,kettle, dapur untuk memasak ,set pinggan mangkuk untuk kegunaan anda disini.


Anda boleh berjalan kaki sahaja ke lokasi seperti:
  • Kedai runcit di hadapan
  • kedai ikan dan sayuran di hadapan
  • Jai Restoran baru 
  • Pasar malam
  • Hj.Ismail Group shopping center
  • Langkawi Saga shopping complek
  • pusat bandar Kuah
  • kedai Dobi berdekatan
  • Klinik berdekatan
Kami menawarkan harga serendah:

Semalam hanya RM20 seorang bagi Hari Biasa
Cuti Sekolah semalam -RM25 seorang.

Sila call/sms saya terus untuk tempahan awal dan keterangan lanjut:

0174256796 / 0194456796 Pn.liza






Homestay Teratak 2 Terbaru Di Taman Cenderawasih Langkawi

Dapatkan Homestay Teratak 2 Terbaru eylizar Di Taman Cenderawasih Langkawi. Beralamat di No.79, Taman Cenderawasih, Mukim Ulu Melaka, 07000 Langkawi, Kedah Darulaman, Malaysia. Menawarkan homestay yang bertepatan dengan kehendak percutian keluarga anda disini. Ianya murah dan selesa serta kelengkapan rumah yang serba moden serta kebersihan diutamakan. Berdekatan dengan Kilang Minyak Gamat Langkawi iaitu Gamat Nusantara Langkawi.











Untuk lebih detail anda bolehlah melihat terus di website kami :


Sila hubungi saya terus untuk pertanyaan dan tempahan

0174256796 / 0194456796 Pn.Liza




Tuesday, April 29, 2014

Pakej Rombongan Pelajar Sertai Mangrove Tour Geopark di Kilim Langkawi

Seramai 44 orang pelajar Sekolah Rendah Kebangsaan Bandar Rhincing telah menyertai Pakej Rombongan Pelajar ke Mangrove Tour Geopark di Kilim Langkawi. Sebanyak 4 buah bot disediakan untuk mereka semua, pakej mangrove di kilim langkawi ini amat bagus untuk pelajar kerana ianya dapat mendedahkan mereka tentang keindahan paya bakau langkawi dan juga apa itu geopark.

Pihak kami menyediakan bas persiaran untuk mereka, budget motel di pekan kuah dan pakej island tour di langkawi. 






Jadi sesiapa yang nak membuat tempahan sama ada anda menginap bersama Eylizar atau pun tidak anda boleh mendapatkan pakej mangrove tour di Kilim ini. Pakej yang disediakan adalah untuk 2 jam tour di seluruh mangrove disini. Mereka juga dibawa melawat ke gua kelawar iaitu gua batu kapur yang unik dan juga melawat gua buaya serta memberi makan helang iaitu Eagle feeding...

Memang best sapa-sapa datang Langkawi tak join memang rugi.

sila call/sms untuk pertanyaan dan tempahan:

0174256796 / 0194456796 Pn.liza

Thursday, April 17, 2014

Bilik Budget Motel Murah Di Pekan Kuah Langkawi


Dapatkan bilik budget motel murah di Pekan Kuah Langkawi bersama Eylizar Homestay,semestinya murah dan sesuai dengan budget anda semua. Bilik budget motel ini juga sesuai untuk pakej rombongan dan keluarga. Lokasinya yang terletak di pekan kuah memudahkan pihak anda untuk bershopping dan mencari kedai makan yang murah di sekitarnya.
Pihak Kami mempunyai beberapa buah budget motel di sekitar pekan kuah langkawi antara lokasinya adalah di Pekan Rabu, Jalan Pandak Mayah kuah, dan di atas shopping komplek Wiragaya pekan kuah langkawi.

Harga yang kami tawarkan adalah seperti berikut:

***************************************************

1 katil queen untuk satu bilik (2 pax)
RM 120 semalam

Harga Promosi - RM 100 semalam
***************************************************

2 katil queen untuk satu bilik (4 paxs)
RM150 semalam

Harga Promosi - RM130 semalam
***************************************************
Harga bagi bilik budget Motel di pekan kuah langkawi ini adalah sama untuk (Hari biasa dan Cuti Sekolah)

Sila call/sms saya terus untuk pertanyaan lanjut dan tempahan awal:

0174256796 Pn.liza

Untuk melihat lebih detail pakej lain yang kami tawarkan sila klik di bawah:

Saturday, April 12, 2014

3H2M Pakej Rombongan Pelajar Dari Melaka Bersama Eylizar di Langkawi



Selamat datang di ucapkan buat pelajar-pelajar serta guru-guru daripada sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Alauddin, Tanah Merah, Melaka kerana telah menyertai Pakej Rombongan bersama Eylizar Homestay dan menginap di 6 unit homestay di Taman Nilam Langkawi untuk 3H2M. Sebanyak 2 buah bas persiaran di sediakan oleh pihak Eylizar untuk mereka.

Pihak kami juga ada menyediakan pakej makan malam dan juga sarapan pagi untuk mereka selama berada bersama pihak kami. Homestay yang disediakan amatlah memudahkan mereka terutamanya pelajar kerana ianya berdekatan dengan satu sama lain serta kedai runcit yang berdekatan dengan homestay.

Jadi jika ada diantara guru-guru daripada sekolah-sekolah ataupun keluarga yang besar inginkan homestay yang banyak berdekatan satu sama lain, pilihlah Eylizar kerana pihak kami adalah salah satu syarikat yang mempunyai banyak homestay di satu kawasan hingga boleh memuatkan 400-500 orang untuk satu-satu masa...yang penting kena booking awal so senang la kita nak mengaturkannya.

Sila call/sms kami untuk pertanyaan lanjut bagi Pakej Rombongan Pelajar di Langkawi.

017-4256796 Pn.liza