Saturday, December 28, 2013

Pertandingan Muay Thai di Langkawi Tarik Pelancong


Pertandingan Muay Thai di Langkawi Tarik Pelancong tempatan dan juga luar negara. Pertandingan ini yang baru di Rasmikan Oleh YB.Mohamad Rawi Bin Hamid menjadikan Langkawi salah satu tempat pertandingan sukan lasak ini. Pertandingan ini bermula pada 27hb Disember dan berakhir pada 28hb Disember 2013 adalah satu acara penutup untuk tahun 2013 ini. Di sampng itu juga pihak LADA memainkan peranan penting dengan menyokong penuh demi memajukan industri pelancongan di Langkawi.

Pihak penganjur sukan Tomoi ini akan menganjurkan juga pertandingan tomoi peringkat antarabangsa pada tahun depan iaitu 2014 dan di ramalkan ramai lagi peserta daripada dalam negara dan juga negara luar akan bertanding. Sebanyak 6 pasangan yang bertanding malam tadi dan akan bersambung lagi pada malam esoknya.

Jika anda berada di Langkawi ketika ini datanglah beramai-ramai esok untuk menyaksikan pertandingan lagi 5 pasangan yang lebih rancak menampilkan peserta luar negara dan juga dalam negara kita.

Harga tiket hanya RM25 sahaja.
lokasinya: Komplek sukan Langkawi

Thursday, December 26, 2013

Langkawi Homestay De Taman Sentosa

Langkawi Homestay De Taman Sentosa menyediakan homestay satu setengah tingkat 3 bilik dan 2 bilik air berdekatan pekan kuah langkawi. Ianya terletak di No.28 Taman Sentosa,Jalan Mata Ayer,Mukim Ulu Melaka,07000 Langkawi Kedah, Darulaman. Homestay ini juga amat sesuai untuk familyyang besar dan selesa sekali.

Pandangan Hadapan rumah satu tingkat setengah.

Ruang tamunya yang kemas dan teratur sekali.


Bilik utama di tingkat bawah.

Bilik kedua berdekatan dapur

Ruang meja makan

Bilik 3 di tingkat atas beserta bilik air.


Ruang dapur serba lengkap serta air bertapis.


Bilik air beserta mesin basuh.

Kemudahan yang terdapat untuk Homestay ini adalah seperti :

  • 3 Bilik 2 bilik air (satu bilik diatas dan juga bilik air)
  • Mesin Basuh
  • Peti Sejuk
  • Iron and Board
  • Television and Astro
  • Ruang Parking Kereta
  • Telekung dan sejadah
  • Meja makan
  • Dapur sedia masak
  • Gula,kopi,teh dan peralatan untuk memasak
  • Mesin Penapis air minuman
  • Pinggan mangkuk dan sudu
  • Ampaian
  • Hanya 2 unit penghawa dingin yang ada untuk homestay ini -tingkat atas dan tingkat bawah.
Homestay Teratak 16 ini berdekatan dengan :
  • Kilang minyak gamat – 2minit sahaja
  • Pekan Kuah Langkawi – 10 minit
  • Makam Mahsuri @ kota mahsuri -10 minit
  • Restoran Siti Fatimah – 5 minit
  • Restoran Nelayan Jalan Bukit Malut – 8 minit
  • Pantai cenang – 20 minit
  • Langkawi Airport -15 minit
  • Padang Matsirat – 17 minit

Untuk membuat tempahan sila hubungi pihak kami segera:
017-4256796  puan Liza.

Eylizar Homestay & Apartment D'Langkawi

Welcome to Eylizar Homestay & Apartment D'Langkawi . We fully operate on No.490 Lorong Nilam 20 , Taman Nilam , Jalan Ayer Hangat , 07000 Langkawi , Kedah Darul Aman. We offer many packages Homestay & Apartment in Kuah Town, Taman Nilam , Town of Padang Matsirat as well near Pantai Cenang.

Eylizar Homestay & Apartment D ' Langkawi also offers you all the self-drive rental car packages and also Langkawi Island Hopping Tour and other Package in Kilim Mangrove Geo park. On the whole, we have more than 20 units home stay and 8 units apartment include swimming pool in Pulau Langkawi . We also provided a package trip for a large family as well as to agents , companies and students. Most of our home stay has 3 bedrooms and 2 bathrooms and full facilities such as washing machine , fridge, cooker, television and satellite channels , air-conditioning , a dining table , crockery , car parking space , coat-hanger , water kettle , spoon and fork , ceiling fan, iron and board , drinking water , rice cooker, could be said to complete all your needs during your stay in one of our home stay.

So if you are planning for a cheap holiday in Langkawi, choose Eylizar Homestay because we provide the best accommodation for you and your family in Langkawi.

Please call / sms us for bookings and inquiries:

017-4256796 Pn.Liza

Tuesday, December 24, 2013

Pakej Murah Rombongan Ke Pulau Langkawi untuk 40 orang

Anda tercari-cari Pakej Murah Rombongan Ke Pulau Langkawi 40 orang ? Ini adalah salah satu pakej travel murah Eylizar di Langkawi.


Buat tempahan segera dengan pihak kami pastinya salah satu Pakej Travel murah kami untuk anda semua. Menawarkan 3 buah apartment lengkap dengan swimming pool, bas persiaran 40 seater dan juga tiket feri pergi balik daripada Kuala Perlis..hanya RM111 perperson only.

Dapatkan segera...hubungi kami 017-4256796  Pn.Liza

Tempat Makan Best di Pekan Kuah Langkawi


Ini adalah salah satu Tempat Makan Best di Pekan Kuah Langkawi  untuk waktu tengahari sahaja. Restoran ini bernama RESTORAN TRIMULA MESRA BBQ SEAFOOD. Restoran ini amat famous di pekan kuah dan banyak penduduk tempatan yang berada di Langkawi akan menjamu selera tengahari disini. Manakala harganya pula amatlah berpatutan dan boleh dikatakan diantara yang termurah di pekan kuah.


Banyak jenis lauk pauk di hidangkan disini diantaranya ikan bakar,ayam bakar, gulai ikan,ulam-ulaman, asam pedas, sambal sotong,sambal belacan,ayam goreng, sup tulang dan daging,dan bermacam lagi yang tak mampu saya sebutkan... bak kata semuanya ada disini. Restoran ini bersebelahan dengan Poliklinik Perdana di pekan kuah dan bangunan ini di panggil bangunan Trimula..dulu ini bangunan Pasaraya Kamdar lama..dimana pasaraya Kamdar mula-mula beroperasi di Langkawi.



Lihatlah ikan bakarnya..memang terliur kalau tengok lama-lama...ikan keli pun ada kalau nak makan...ikan keli ni banyak omega dan bagus untuk di makan..saya kalau ikan darat ni..memang layan punya. Difahamkan restoran ini banyak menyediakan ikan air tawar untuk pelanggannya.

Untuk pergi ke restoran ini amat mudah sekali...jika anda daripada Jeti fery...jumpa jer traffic light pertama ambil ke kiri dlm 30 meter jer...anda nampak kedai pancing Barracuda ..ha ..ianya satu baris dengan kedai tu la..kalau tak tahu tanya orang tempatan Poliklinik Perdana Langkawi dimana? nanti mereka akan tunjukkan lah..

Restoran ini pintunya di buka depan dan belakang..kalau anda nak menghadap laut bolehlah stay kat belakang dan kalau di depan ni..menghadap ke Restoran Hj.Ali dan bangunan Trimula. Kalau anda nak makan tengahari disini kenalah awal sikit sebolehnya pukul 12 tengahari kerana orang ramai akan memenuhi kedai ini.

Nantikan tempat-tempat makan best dan sedap di Pulau Langkawi yang akan kami syorkan untuk anda semua semasa bercuti di Langkawi hanya bersama Eylizar Homestay Langkawi.

Kalau tak jumpa juga boleh call/sms saya ..insyaallah saya akan cuba membantu..
017-4256796  Pn.Liza





Sunday, December 22, 2013

Pakej Murah Bercuti Ke Langkawi


Dapatkan Pakej Murah Bercuti Ke Langkawi bersama Eylizar Homestay, merangkumi penyediaan Homestay,Apartment,kereta sewa,Pakej Island Hopping dan Mangrove Tour. Kami adalah satu syarikat yang bergiat maju di Langkawi yang menyediakan penginapan murah untuk semua pakej yang di senaraikan diatas. Tiada melibatkan mana-mana agensi sebagai orang tengah untuk membuat tempahan dan harganya jauh lebih murah dengan membuat tempahan online terus kepada pihak kami.

Kami mempunyai lebih daripada 20 buah homestay dan 8 buah apartment untuk di pilih dan ianya menjadikan kami adalah syarikat yang mempunyai banyak penginapan ala homestay. Mempunyai juga lebih 8 buah homestay yang berdekatan dan ianya amat sesuai untuk group yang besar bercuti di langkawi. Selain itu juga Apartment lengkap swimming pool, ianya juga amat sesuai kerana kedudukan 8 buah apartment di kawasan yang sama dan sesuai juga untuk group rombongan menempahnya.

Trend sudah berubah ..kalau dulu banyak pelancong menempah bilik, motel dan shalet, tetapi boleh dikatakan sekarang ini pelancong lebih memilih penginapan ala homestay sebagai pilihan penginapan kerana ianya jauh lebih murah berbanding menginap di hotel dan shalet. Jikalau anda mahukan Pakej Murah Bercuti Ke Langkawi maka hubungilah pihak Eylizar Homestay pastinya Murah dan di yakini oleh semua pelanggan Eylizar yang bercuti ke Pulau Langkawi.

10 Tips untuk mendapatkan Pakej Murah Bercuti Ke Langkawi:
1- Membuat carian di dalam engine carian Google,Yahoo,Bing,Mozilla
2-Pastikan ianya sebuah syarikat yang berdaftar bagi mengelakkan penipuan.
3-Tidak menggunakan mana-mana orang tengah.
4-Melihat feedback yang diberikan oleh customer serta komen (bukannya komen yang di buat sendiri untuk meraih populariti)
5-Membuat panggilan terus kepada pemilik blog atau website atau meninggalkan komen anda.
6-Syarikat tersebut menyediakan semua pakej murah termasuk (homestay,apartment,kereta sewa,island hopping,mangrove tour,tiket kabel car dan underwaterworld dan bermacam-macam lagi).
7-Pastikan kereta sewa yang sediakan berdaftar.
8-Lokasi penginapan yang sesuai.
9-Memastikan setiap penginapan seperti homestay lengkap segala kemudahan yang di tawarkan.
10-Boleh memuatkan untuk jumlah keluarga anda.

Kemudahan yang Eylizar Homestay sediakan: 
1-Homestay,Apartment,Rest House,kereta sewa pandu sendiri berlesen,island hopping,mangrove tour,tiket kabel car,tiket underwater world,snorkeling di Pulau payar Marine Park,pemandu pelancong,bas persiaran untuk pakej rombongan, Homestay untuk pakej rombongan daripada 20 orang sehingga ke 100 orang serta Pakej memancing di Kelong dan banyak lagi.

Bak kata sebut sahaja Insyaallah pihak kami akan ikhtiarkannya untuk anda dan keluarga anda. Untuk lebih details sila layari website utama kami : Eylizar Homestay Langkawi

Langkawi Apartment Eylizar di Pekan Kuah


Dapatkan segera Langkawi Apartment Eylizar di Pekan Kuah, semestinya apartment terbaik Eylizar. Lokasi yang amat menarik iaitu di Tengah pekan Kuah dengan hanya 5 minit sahaja ke feri jeti. Apartment ini juga di lengkapi swimming pool semestinya salah satu pilihan anak-anak2 anda semua.

Bersantai bersama keluarga di kolam renang adalah satu kemestian...kolam renang hanya berada di luar balcony apartment anda...
memang mudah dan senang sekali...kami mempunyai lebih daripada 8 buah apartent di kawsan yang sama dan sesuai untuk group yang besar..

call kami sekarang untuk tempahan segera...
017-4256796 Pn.Liza...
untuk detail boleh lawati website kami Eylizar Homestay

Dapatkan Homestay Langkawi 2 Bilik Eylizar di Pantai Cenang


Dapatkan Homestay Langkawi 2 bilik Eylizar di Pantai Cenang dengan hanya 5 minit sahaja perjalanan ke Pantai Cenang. Homestay ini menjadi pilihan selain ianya murah dan berbaloi dengan harganya. Sesuai untuk bilangan 10 orang sahaja kerana ianya di sediakan dengan extra totto dan kelengkapan lain.
untuk melihat lebih detail bolehlah klik disini- Eylizar Homestay

Tempah sekaranag sebelum terlambat...

Pesta Magikal Berlangsung Selama 18 Hari Di Kuah Langkawi,Malaysia


Datanglah beramai-ramai ke Pulau Langkawi kerana bersempena dengan cuti sekolah pihak pengurusan pelancongan di Langkawi mengadakan Pesta Magikal yang akan Berlangsung Selama 18 Hari Di Pantai Lagenda Kuah Langkawi,Malaysia bermula daripada 19hb Disember sehingga 5hb Januari 2014 bersempena juga dengan Tahun Melawat Malaysia 2014. Pesta Magikal ini meyediakan banyak acara diantaranya adalah seperti belon panas,persembahan bunga api serta persembahan artis popular di malaysia dan Thailand.


Jadi tunggu apa lagi ..marilah bercuti di Pulau Langkawi serta nikmati pesta magikal di sini serta melawat ketempat -tempat menarik disini. Booking penginapan bersama Eylizar Homestay segera. 
Jom kita pi bercuti.....di Langkawi

Call/sms : 017-4256796  Puan Liza.

Bercuti Ke Pulau Langkawi pada Tahun Melawat Malaysia 2014



Marilah bercuti ke Pulau Langkawi dan menempah penginapan murah Eylizar Seperti Homestay,Apartment dan juga pakej seperti island hopping,mangrove tour dan juga dapatkan kereta sewa langkawi sempena Tahun Melawat Malaysia 2014.

Dapatkan penginapan yang paling murah bersama Eylizar Homestay Langkawi, bercuti bersama keluarga yang tersayang serta menikmati keindahan Pulau langkawi. Langkawi menawarkan berbagai kemudahan dan pelbagai aktiviti sempena Tahun Melawat Malaysia 2014. Lihatlah pakej Percutian Eylizar di Langkawi pastinya hebat dan termurah di langkawi.

Hubungi Eylizar Homestay untuk mendapatkan penginapan yang terbaik buat anda semua.
Visit Malaysia 2014..is the the best for your holiday experience ever.

Wednesday, December 18, 2013

Mencari Tempat Penginapan di Langkawi?

Anda sedang tercari-cari tempat penginapan di Langkawi? Carilah Eylizar Homestay di Langkawi sebuah syarikat yang mempunyai banyak homestay dan juga apartment di Pulau Langkawi,Malaysia. Pihak kami menawarkan berbagai pakej penginapan termasuk juga kereta sewa dan bermacam lagi. Jika anda bercadang untuk bercuti di langkawi dan sedang mencari tempat penginapan yang murah dan berbaloi dengan bajet anda semua.

Sila call/sms kami untuk keterangan lanjut tentang tempat penginapan kami:

017-4256796  Pn.Liza..


Dimana Tempat Shopping Murah di Langkawi?

Dimana Tempat Shopping Murah di Langkawi? Perkara ni memang wajib bila kita pergi bercuti atau melancong ke tempat percutian. Jadi disini saya nak cerita sikit tempat-tempat yang boleh anda shopping di Langkawi ini terutamanya tempat yang agak murah dan selalu di kunjungi Pelancong semasa bercuti di Pulau langkawi,Malaysia.

Pulau langkawi ni adalah salah satu Pulau yang Bebas cukai atau Duty Free dan barang-barang semestinya murah berbanding di Tanah Besar Semenanjung. Untuk aktiviti shopping ni selalunya di pelopori oleh Golongan Wanita, jadi dah menjadi satu tradisi wanita ni memang suka shopping dan bagi yang lelaki atau golongan Bapa-bapa ni tolong escort jer.

Salah satu tempat shopping terkenal adalah Komplek Duty Free Haji Ismail Group atau HIG. Lokasi HIG adalah di dalam kawasan Pekan Kuah iaitu Pusat Bandar Langkawi. HIG mempunyai banyak kedai di dalam kawasan pekan kuah. Salah satu bangunan yang terbesar adalah berhadapan dengan Ibu Pejabat Polis Langkawi. HIG menawarkan barang-barang seperti set pinggan mangkuk, sudu dan garpu,kain batik dan pelikat, coklat murah berbagai jenama,kain baju, berbagai jenis bag dan bermacam lagi. HIG juga famous dengan produk seperti coklat dan salah satu kedainya di pekan Kuah hanya menjual coklat sahaja.

Satu lagi tempat shopping yang terkenal juga adalah Komlek membeli belah bebas cukai iaitu Idaman Suri.
Lokasinya adalah berdektan dengan Taman Intan Langkawi.Bangunannya tiga tingkat dan berwarna Kuning, hanya di bahagian bawahnya sahaja untuk shopping.Ianya juga menawarkan barang-barang seperti Set pinggan Mangkuk,set sudu garpu,Kain tuala,coklat,kain pelikat dan batik.

Jadi anda bolehlah membuat pilihan samaada pergi kedua-dua komplek ini. Selain itu ada juga tempat shopping yang lain seperti Langkawi Saga,CoCo Valley,Teow Soon Huat, Langkawi Fair,Kamdar dan Borong Sakan.

Jika anda nak mencari T-shirt Langkawi yang murah-murah cari saja di pekan kuah di situ boleh dapat 3 helai 10-15 ringgit sahaja. Kalau malam ni boleh shopping di Up Town langkawi iaitu berhadapan Hotel Bayview Langkawi..kat situ banyak kedai-kedai yang ada jual baju-baju yang murah-murah.

Jadi rancanglah tempat shopping anda semasa di Pulau langkawi.





Mana Nak Cari Homestay di Pantai cenang?

Mana Nak Cari Homestay di Pantai cenang? itulah persoalan yang selalu di terima oleh pihak kami, rata-rata pengunjung inginkan homestay di Pantai Cenang. Pihak Eylizar Homestay mempunyai 2 unit homestay berdekatan Pantai Cenang dengan hanya 5 minit sahaja perjalanan.

Homestay di bawah kelolaan kami ini terletak di Kampung Bohor Tempoyak hanya 5 minit sahaja ke Pantai Cenang dan ianya juga salah satu homestay yang menjadi famous dikalangan pengunjung. Kami mempunyai Homestay iaitu Teratak 9, ianya adalah sebuah rumah ala banglo dan mempunyai 4 bilik serta ruang yag luas hingga boleh memuatkan hingga 20 oranguntuk satu-satu masa.  

Satu lagi homestay kami iatu Teratak 14 juga berada di kawasan yang sama tetapi homestay ini agak kecil berbanding Teratak 9. Homestay Teratak 14 ini hanya mempunyai 2 bilik dan terletak berhadapan Teratak 9 dengan jarak 30 kaki sahaja. Banyak group rombongan yang membuat tempahan menyewa kedua-dua buah homestay ini dengan kapasiti hingga 40 orang. ianya juga adalah salah satu daripada homestay bajet di Langkawi yang berada di Pantai Cenang. Jadi jika anda ingin mencari homestay di Pantai cenang bolehlah menghubungi pihak kami dahulu memandangkan homestay ini amat digemari oleh semua customer Eylizar.

Sila call/sms : 017-4256796  Pn.Liza

Lihatlah lokasi kedua-dua Teratak ini di bawah lokasi bertanda (E dan F):






Sunday, December 15, 2013

Sedang Mencari Homestay dan Kereta Sewa Murah di Pulau Langkawi?

Eylizar Homestay Langkawi ada menyediakan Pakej Homestay dan juga Kereta Sewa Murah berdaftar dan pandu sendiri untuk tempahan anda. Pihak kami menyediakan perkhidmatan ini untuk anda semua semasa berada di Pulau Langkawi, perkhidmatan kereta sewa kami adalah berlesen dan juga di yakini di Pulau Langkawi. Sekiranya anda bercuti di Pulau Langkawi pihak kami ada menyediakan kereta sewa di Airport Langkawi serta Langkawi Ferry Jetty Terminal.

Buat tempahan dengan pihak kami dan nyatakan sekiranya anda mahukan kereta sewa dan juga penginapan seperti homestay, apartment with swimming pool di pekan kuah atau di sekitar tempat menarik di Langkawi.

call/sms kami untuk pertanyaan dan tempahan:

017-4256796 Pn.Liza.

Saturday, December 14, 2013

Lokasi Semua Penginapan Eylizar Homestay di Langkawi

Untuk melihat semua lokasi penginapan murah Eylizar di Pulau Langkawi sila klik link di bawah:

Penginapan Homestay Murah di Langkawi

Eylizar Homestay menawarkan harga yang berpatutan dengan servis terbaik untuk setiap pengunjung di semua penginapannya. Selamat datang ke Eylizar Homestay salah satu syarikat yang mempunyai banyak penginapan murah seperti lebih 20 buah homestay di sekitar Pulau Langkawi dan juga 8 buah apartment di Sri Lagenda Pekan Kuah yang di lengkapi dengan swimming pool.

Hubungi saya Puan Rosliza di nombor : 017-4256796 untuk mendapatkan penginapan murah bagi seisi keluarga anda jika ingin bercuti di Pulau Langkawi,Malaysia ini. Eylizar Homestay berdaftar iaitu (Eylizar Enterprise KV0008808-U) dan kami berpusat di No 490 Lorong Nilam 20,Taman Nilam 07000 Langkawi,Kedah,Malaysia. Semua homestay yang kami sediakan adalah lengkap dan semestinya amat selesa untuk anda dan seisi keluarga.

Anda juga boleh melawati website utama kami : Eylizar Homestay Langkawi

Ada Ferry Bawa Kenderaan Ke Langkawi Dengan Penumpang Ka?



Ya sememangnya ada. Ferry Langkawi Roro adalah satu-satunya syarikat ferry yang membawa kenderaan daripada Kuala Perlis ke Pulau Langkawi. Ianya baru saja beroperasi dan mendapat sambutan yang amat tinggi di kalangan pelancong dan juga penduduk tempatan.

Ferry Langkawi RoRo ini boleh membawa kira-kira 40 buah kenderaan untuk satu tripnya. Jadi anda bolehlah menggunakan perkhidmatan ini kerana ianya boleh memuatkan kenderaan dan juga penumpang dimasa yang sama. Seperti yang difahamkan charge yang dikenakan hanyalah untuk kenderaan tersebut dan juga pemandu jadi jika keluarga anda ingin mengikuti sama trip perjalanan ini hendaklah membayar tambang berasingan. Ferry Langkawi RoRo ini hanya beroperasi untuk 2 trip sahaja satu hari, saru trip daripada Pulau Langkawi  ke Kuala Perlis dan satu trip lagi daripada Kuala Perlis Ke Pulau Langkawi.

Jikalau anda bercadang untuk membawa kenderaan daripada Tanah Besar ke Pulau Langkawi Seeloknya hendaklah menghubungi dulu syarikat berkenaan serta menyemak jadual berlepas daripada Syarikat Ferry Langkawi RoRo kerana ianya bergantung kepada air pasang surut kerana difahamkan bahawa sekiranya air surut di Kuala Perlis, Ferry Langkawi RoRo tidak dapat berlabuh.

Untuk menyemak Jadual serta membuat tempahan sila klik (FERRY LANGKAWI RORO)

Selamat bercuti di Langkawi dengan kemudahan yang disediakan ini.




Wednesday, December 11, 2013

Homestay Langkawi-Langkawi Homestay

Homestay Langkawi-Langkawi Homestay, Trend bercuti sekarang sudah berubah kalau dulu pelancong lebih memilih shalet atau motel tapi sekarang boleh dikatakan semuanya memilih Homestay atau apartment sebagai pilihan untuk bercuti. Kalau di lihat trend masyarakat Malaysia dan Singapura sudah banyak membuat tempahan homestay di langkawi dan juga tempat-tempat percutian di seluruh Malaysia. Masih saya ingat semasa kecil semasa saya merantau bersama keluarga pastinya kami akan bermalam dirumah saudara, tapi sekarang masyarakat semua tidak ingin menyusahkan saudara mereka dengan bermalam di rumah mereka.

Kenapa masyarakat sekarang memilih Homestay @ Apartment sebagai pilihan penginapan semasa bercuti?

1-Ianya lebih menjimatkan duit perbelanjaan
2-Boleh menetap dengan jumlah keluarga yang ramai
3-Kemudahan yang lengkap seperti di rumah sendiri
4-Bebas
5-Mempunyai kenderaan pandu sendiri seperti yang di hajati
6-Merapatkan lagi silaturrahim (maksud disini adalah seperti keluarga yang sudah lama tak jumpa dan stay berdekatan satu sama lain) percutian bersama melepas stress setelah bekerja teruk.

Saya bagi perbandingan harga untuk hotel/motel/shalet berbanding dengan Homestay.

1-Hotel/motel/shalet- satu bilik boleh memuatkan 2-3 orang sahaja..harganya boleh menjangkau RM100-300 semlam. Bayangkan kalau anda datang untuk 10 orang..pastinya 3 tau 4 bilik di perlukan...cuba darabkan semuanya pastinya mahal kan? itu tak termasuk laundry dan sebagainya.

Homestay-Satu rumah boleh memuatkan hingga 10-15 orang untuk harga Rm 150-350 semalam. Boleh masak sendiri, aircon juga ada,astro, mesin basuh juga ada dan bermacam lagi...

Jikalau anda datang 2 atau 4 orang amatlah sesuai untuk tinggal di hotel atau pun shalet dan motel. Tujuan saya bukan lah nak promote sangat homestay ni tetapi cuba anda buat kajian sendiri dan rancang perbelanjaan anda. Kalau stay Homestay lebihan duit tu bolehlah buat shopping semasa percutian anda...tak gitu?

Pihak kami iaitu Eylizar Homestay Langkawi akan berusaha untuk menambah baik pulih serta ingin meyediakan service dan kelegkapan setaraf hotel/motel/shalet ..Insyaalah jika sambutan daripada pihak anda semua. Buat masa sekarang Eylizar adalah satu syarikat yang mempunyai rangkaian homestay dan apartment yang banyak di Langkawi. Banyak group-group besar sudah bersama kami seperti minyak sawit malaysia,SADA kedah, PERKEP Sarawak dan bermacam lagi...Kami juga menyediakan bermacam pakej bak kata tu...tanya apa saja insyaallah kami akan aturkan untuk anda....

Beritahu dan berbincang dengan kami...pihak kami akan aturkan untuk percutian anda....

Senang Kan?

Semua Travel Agent di seluruh Malaysia sekarang sedang mencari homestay dan Apartment untuk customer mereka...Pihak Eylizar juga akan mengundang para blogger di seluruh Malaysia dan juga Travel Agent untuk datang melihat sendiri apa yang saya maksudkan iaitu homestay langkawi @ langkawi homestay di mata pelancong sekarang.

Bawa Kenderaan Sendiri Ke Pulau Langkawi



Anda bercadang untuk membawa kenderaan anda sendiri ke Pulau Langkawi, Malaysia? Jika begitu anda boleh melakukannya dengan amat mudah sekali. Perkhidmatan ferry My Ro Ro memberikan perkhidmtan terbaik dengan menyediakan ferry untuk anda membawa kenderaan bersama penumpang sekali dan ianya hanya mengambil masa kira-kira 2 jam perjalanan ke pulau langkawi....senang kan?

Sebelum anda membawa kederaan anda memasuki Pulau langkawi anda semestinya menyemak dahulu jadual perjalanan ferry RoRo ini. Ferry ini hanya menyediakan trip yang agak limited kerana di sebabkan oleh pasang surut air di Jetty Kuala Perlis, jikalau air surut ferry tersebut tidak boleh memasuki jetty Kuala perlis untuk berlabuh. Jadi anda perlu menyemak jadual yang disediakan oleh pihak pengurusan ferry Ro Ro samaada anda menelepon terus ke pejabat mereka atau pun melayari website mereka pada link yang saya sediakan di bawah.

Ferry ini boleh memuatkan hingga ke 40 buah kenderaan satu-satu masa. Dan jika anda hendak membawa keluarga anda bersama pun boleh tetapi bayaran tambahan akan dikenakan.

Klik sini untuk melihat jadual perjalanan feri ini yang di update setiap bulan : MY RORO FERI

Homestay Di Langkawi Untuk Di Booking


Homestay Di Langkawi Untuk Di Booking bersama Eylizar Homestay Langkawi. Kami memberikan pilihan penginapan murah di Langkawi untuk anda semua membuat pilihan dan antara yang kami tawarkan adalah 20 buah Homestay dan 8 buah Apartment di Pekan Kuah. Selain itu kami juga ada menyediakan kereta sewa pandu sendiri dan juga pakej lain seperti Island Hopping dan mangrove tour.

Apartment kami terletak di Pekan Kuah iaitu di Apartment Sri Lagenda. Banyak kemudahan yang terdapat di pekan kuah jika anda menginap disana. Apartment ini juga di lengkapi swimming pool dan ianya adalah satu tarikan pelancong untuk membuat tempahan bersama kami. Jadi jika anda ingin membuat tempahan bersama kami untuk semua pakej di langkawi bolehlah menghubungi kami terus.

Untuk melihat lebih detail homestay dan pakej yang kami sediakan sila klik ( Eylizar Homestay Langkawi )

Sila sms/call : 0174256796 Pn.Liza


Friday, December 6, 2013

Mencari Penginapan Bajet Di Langkawi?

Jika anda sedang mencari penginapan bajet di Langkawi, jawapannya adalah bersama Eylizar Homestay kerana Eylizar Homestay Langkawi adalah satu syarikat yang besar di Langkawi yang mempunyai banyak rangkaian homestay dan juga apartment di seluruh Pulau Langkawi Malaysia. Eylizar juga sudah dikenali seluruh Malaysia dan Singapura sebagai salah satu syarikat di bawah Eylizar Enterprise yang sedang meningkat naik di Pulau Langkawi Malaysia.

Eylizar sudah mempunyai lebih daripada 20 buah Homestay dan juga 8 buah Apartment di kawasan seperti Pekan Kuah,Taman Nilam, Langkawi Airport Padang Matsitrat dan juga di Pantai cenang Langkawi. Bak kata semua kawasan sudah ada Homestay Eylizar. Jika anda perlukan homestay..cuma perlu call kami Insyaallah eylizar masih mempunyai homestay untuk anda dan keluarga. Tujuan Eylizar adalah untuk mencari seberapa banyak Homestay di Langkawi supaya berada di bawah kelolaan Eylizar. Eylizar mempunyai banyak customer yang mempercayai brand Eylizar. Banyak pengusaha homestay sekarang menyerahkan homestay mereka kepada pihak Eylizar dan Alhamdulillah mereka semua mendapat pulangan dan semua customer Eylizar berpuas hati dengan service yang diberikan. Jadi jikalau anda inginkan penginapan bajet di langkawi ini maka carilah Eylizar homestay kerana ianya memang satu penginapan yang bajet dan selesa.

Sekarang semua rakyat Malaysia sudah berpaling arah kepada homestay kerana ianya amat menjimatkan disamping itu ianya juga memberikan kebebasan untuk anda tinggal seperti rumah anda sendiri. Jadi kepada rakyat Malaysia buatlah tempahan bersama Eylizar Homestay...memang booking online itu bagus dan senang..tapi kita ni manusia dan ada feelnya. Jadi dengan itu Eylizar menyediakan perkhidmatan dengan berhubung terus dengan customer dan menyediakan apa yang customer mahukan untuk percutian mereka. Sekarang pihak kami akan berusaha menyediakan semua pakej yang dikehendaki samaada daripada group yang besar mahupun keluarga.


Eylizar Langkawi Homestay Airport Padang Matsirat

Untuk pengetahuan anda semua Eylizar mempunyai sebuah penginapan budget Langkawi Homestay Airport di kawasan Padang Matsirat. Homestay ini memang betul-betul dekat dengan Airport Langkawi hinggakan boleh berjalan kaki sahaja. Jadi Homestay ini amat sesuai untuk anda yang datang ke pulau langkawi menggunakan kapal terbang. Lokasi homestay ini juga berdekatan dengan roundabout padang Matsirat. Jarak ke Kampung beras terbakar juga dekat sekali dengan jaraknya cuma 5 minit sahaja. Pekan Padang Matsirat adalah salah satu pekan yang sibuk juga, banyak kedai-kedai makan yang di buka hingga lewat malam sambil tu bolehlah anda membeli cenderahati atau pun kain batik,pelekat ataupun minyak gamat di Pekan Beras Terbakar.

Manakala daripada homestay ke Pantai Cenang pula hanya memakan masa hanya 10 minit sahaja..jadi kalau anda nak mandi pantai tu boleh la..drive jer ke Pantai Cenang terus. Satu lagi tempat best untuk anda pegi ialah pantai hujung airport dimana anda boleh lihat salah satu post saya yang meletop di google top page ialah Tempat Makan Best Di Langkawi disini terletaknya Kedai Laksa Power...anda kena test ni...sambil tu boleh tengok sunset..puhhh best punya...sapa2 tengok sunset...pastinya mengimbau kenangan silam...sambil makan boleh kena angin laut anak2 pun boleh main kat pantai tu...Jadi jikalau anda nak rasa pengalaman stay di Langkawi Airport homestay padang matsirat ni bolehlah call kami untuk tempahan...






Homestay Langkawi Airport ini mempunyai 3 bilik tidur dan 3 bilik air..serta ianya dilengkapi 2 unit air con untuk 2 unit biliknya. Alatan lain yang disediakan adalah seperti semua homestay Eylizar.

Untuk melihat lebih lanjut tentang semua homestay eylizar bolehlah tengok di bawah

Call/sms untuk tempahan : 0174256796  Pn.Liza
email: langkawihomestay490@gmail.com

Wednesday, December 4, 2013

Homestay 3 Bilik Di Pekan Kuah (Langkawi Mall)

Homestay Langkawi 3 Bilik di Pekan Kuah (Langkawi Mall) ini memang terletak betul-betul di tengah pekan kuah dan ianya berada di tingkat 2 bangunan yang berhadapan dengan Pasaraya Kamdar. Selain itu juga ianya berdekatan dengan BSN,Bank Rakyat,Affin Bank ,selain itu juga restaurant Wan Thai juga berdekatan . Selain itu di kawsan ini juga berdekatan dengan kedai makan dan ianya amat mudah untuk anda dan family. Homestay ini amat besar hingga boleh memuatkan 15 orang dan amat selesa dan juga murah kalau nak di bandingkan dengan hotel.
Kawasan ini sering menjadi tumpuan pelancong kerana lokasinya yang amat strategik dan sering mendapat tempahan.





Sila call/sms kami jika hendak membuat tempahan...bagi homestay 3 bilik ini

0174256796  Pn.Liza


Homestay Langkawi 4 Bilik di Pekan Kuah (Langkawi Mall)

Homestay Langkawi 4 Bilik di Pekan Kuah (Langkawi Mall) ini memang terletak betul-betul di tengah pekan kuah dan ianya berada di tingkat 2 bangunan yang berhadapan dengan Hotel Bahagia. Selain itu juga ianya berdekatan dengan pasaraya seperti Borong Sakan,Kamdar,Restaurant Wan Thai dan juga bank seperti BSN,Bank Rakyat,Affin Bank dan lain-lain lagi. Selain itu di kawsan ini juga berdekatan dengan kedai makan dan ianya amat mudah untuk anda dan family. Homestay ini amat besar hingga boleh memuatkan 15 orang dan amat selesa dan juga murah kalau nak di bandingkan dengan hotel.







 Sila call/sms kami jika anda inginkan homestay murah di pekan kuah ini..

0174256796 Pn.Liza.


Monday, December 2, 2013

Booking Tiket Underwater World Langkawi

Kami juga ada menyediakan Booking Tiket Under Water World Langkawi Aquarium. Dimana jika anda beli dengan pihak kami pasti harganya murah sedikit berbanding di kaunter.

Pihak kami menyediakan pakej ini dimana anda boleh booking terus tiket underwater world dengan pihak kami.

Harga untuk tiket underwater world adalah sedikit murah berbanding di kaunter.

Harga di kaunter :
DEWASA : RM28
KANAK2 : RM18


Harga Kami adalah :
DEWASA : RM 27
KANAK2 : RM 17


Boleh call kami terus untuk tempahan tiket bagi keluarga dan juga rombongan.

017-4256796  Pn.Liza
email: langkawihomestay490@gmail.com

Booking Tiket Cable Car Segera

Kini anda boleh Booking terus Tiket Cable Car dengan pihak Eylizar Homestay Langkawi. Pastinya murah berbaloi dengan budget anda di Langkawi.

Tidak perlu beratur panjang untuk membeli tiket cable car.
Open tiket semasa anda di Langkawi.

Harga :

DEWASA : RM15
KANAK2 : RM10 

Sila call/sms kami untuk tempahan:

0174256796 Pn.Liza

email : langkawihomestay490@gmail.com


Memerlukan Pemandu @ Driver Ketika Bercuti Di Pulau Langkawi Malaysia?

Banyak sangat pertanyaan dan permintaan daripada pihak anda yang memerlukan pemandu @ Driver ketika bercuti di Pulau Langkawi Malaysia. Jadi pihak kami pun dengan rasminya telah menyediakan perkhidmatan Pemandu @ Driver ini untuk anda membuat tempahan hanya bersama Eylizar Homestay.

Rata-rata yang bertanya ini adalah wanita, ini kerana mereka tida tahu memandu dan takut memandu di sekitar pulau langkawi ni..lebih-lebih lagi cuti sekolah kerana banyak sangat kenderaan di Pulau Langkawi. Jadi jika anda memerlukan pemandu..bolehlah membuat tempahan bersama pihak kami dengan segera kerana buat masa ini pemandu adalah limited sahaja...so sapa cepat dia dapatlah...

Pakej ini terbuka untuk sesiapa pun samaada wanita atau pun lelaki ..tak kisahlah. Bolehlah buat booking dengan kami. Kepada Boss-boss yang memerlukan driver atau pemandu di Langkawi ni boleh hubungi saya...kereta-kereta mewah pun ada saya sediakan. Mana tahu jika anda ada seminar ataupun conference disini.
Untuk VIP yang memrlukan driver ..sila hubungi pihak kami untuk berbincang tentang harganya kerana ianya agak detail dan terperinci tentang programnya.

Penjelasan secara detailnya adalah seperti berikut:

Upah Pemandu: RM180 untuk sehari.
-Pemandu ini akan membawa anda keluar kesekitar tempat-tempat menarik di pulau langkawi.

Kereta sewa : Samaada anda telah menyewa kereta atau ingin pihak kami mencari kereta sewa yang sesuai untuk anda boleh juga diaturkan. Jadi maksudnya pemandu (Driver) itu akan membawa anda dengan kereta yang telah anda sewa.

Mudah kan?

Tujuan kami adalah untuk memberikan kesenangan kepada pihak anda semasa di Pulau Langkawi ni. Jadi jika anda kurang jelas atau nak tahu lebih lanjut bolehlah menghubungi pihak kami.

017-4256796  Pn.Liza
Email kami : langkawihomestay490@gmail.com